En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Yangın veya müstacel tavır vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla boşaltma edilmesi dâhilin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, daha bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygun davranılmalıdır.

Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir. Yangın baplarının üretim amacı kişi sağlamlığını yangın ve kötü doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Kanatıcı gereç dâhilermeyen ve cenahıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Yangın kapıları salt ivedi durumlarda binadan kaçışı hazırlamak değil, aynı zamanda yangın üzere durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kadar yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu kapılar özelliklerine nazaran yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Kötü sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Evgin çıkış bapları olarak da andaçlan bu bapların kullanmaı hoppadak yemeden içmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını mukannen bir müddet engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin idrak süresine derece zaman kazanmanızı sağlar.

Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir. Yangın baplarının üretim amacı in sağlığını yangın ve kötü kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın metanet derslikı: Bir yapı malzemesi ve/veya elemanını akla yatkın ısıtma ve basınç koşulları şeşnda TSE 1263, TSE 4065 ile dayalı Avrupa standartlarında belirlenen yanmaya metanet deneyleri sonucunda saptanan yangına dayanım süresini belirler.

Nasıl bu derece çok şık derunin bir yükselmek seviyesi dayamak güçlükle. Mahdut tutalım ve aşağıdaki özelliklere malik ölçün çelik yangın kapısı için konuşçalım:

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı karınin insanların dumandan zehirlenmesine müşkül olan müstacel pozisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı cemi kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Kapıların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen binalabilmekle müşterek henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun anayasa nedeni görev kaybına asıl vermemesi ve daha azca maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya Yangın Merdiveni Kapısı yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına destelı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin yarar destur olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Yangın merdiveni imalatı her ne kadar taç bir kesim üzere görünse de mutlaka inşaat bölümüne kardeş bir dal olarak görülmelidir. Yangın merdivenleri ve yangın bapları yalnızca demirden ya da çelikten yapım edilmiş basamaklar ve baplar olarak görülmemeli. Binalara bu merdivenlerden yapmış oldurırken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli noktalardan bir tanesi merdivendeki kişinin yangın alevlerinden korunmasını esenlayacak korunaklarında titizlikle mimarilmış olmasıdır.

Açılıp - kapanma ustalıklevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu hatır denetçi edilmelidir. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *